NÖJD SOMMAR!

Bild för Caroline Bergman

TACK för att ni kämpat och haft idéer som ni behövt kasta och göra nya - allt för att nå barn och ungdomar med Jesu kärlek. Och de behöver den! De behöver hopp och framtidstro, vuxna som går både före bredvid och bakom, vågar lyfta blicken och sätta sitt hopp till något annat än omständigheterna, men också finna kraft i Guds blick till förändring för en bättre värld. 

Nu får vi vara förebilder i vilan. Jag läste igår från Tomas Sjödins bok det händer när du vilar att "det är lättare att byta jobb än familj". Man kan skratta åt insikten och tycka den är självklar, men jag tror inte alltid att vi lever efter den sanningen. Vi mår bra av arbete och vi mår bra av vila. Den största utmaningen kanske är att kunna finna vila i att bestämma sig för att var nöjd. Vad skulle nöjdheten kunna innebära för dig? Kanske behöver du skippa sociala medier ett tag för att inte avundas andras semesterbilder? En av mina utmaningar är att avsluta arbetsdagen. Sätta stopp och vara nöjd. Men det är precis det Gud gör när han skapar vilodagen: han sätter stopp och är nöjd. 

Så min bön för dig inför den här sommaren är att du och ditt team ska kunna se tillbaka på året, sätta ett stopp för en liten tid och vara nöjda. Till hösten får vi se fram emot att hugga tänderna i utveklingsmöjligheter och fullt liv och ös, men låt er också få se på det ni kan vara nöjda över, och inte minst TACKA GUD för Hans godhet och nåd genom allt. Tänk att vi får vara med! Tänk att vi får vila i att Han har koll när inte vi har. 

Med de orden säger vi tack och önskar en välsignad sommar! 

/Styrelsen Pingst Ung Skaraborg genom Caroline Bergman, Administratör

 

Här är en bild från invigningen av ett roligt projekt som startats i samarbete med PU Skaraborg och Tibro Pingst under pandemiåret: Skateboden. En "utpost" för att möta barn och ungdomar på en av Tibros mest välbesökta fritisplatser med törstsläckande kiosk, trygg vuxennärvaro, avslappnat stughäng kalla kvällar och goda samtal.